TradingView'da Piyasa Takibi ve Alarm Kullanımı

    • 03.05.2024 / Borsadirekt Yazarı

    Piyasa takibi, bizlerin aslında sıkça duyduğu bir terim. Bu noktada borsamızda ve TradingView platformunda hisse senetlerinin anlık verilerini görmek oldukça önem arz ediyor. Özellikle portföyümüzde olan hisse sentleri ve takibimizde potansiyel gördüğümüz hisse senetlerini anlık takip edebilmek bizlere ciddi manada katkı sunacaktır.

    TradingView platformunda ise portföyün anlık fiyatlarla takibini grafikler bölümünde yer alan işlem panelinden rahatlıkla yapabiliyoruz. Ek olarak takip edilen hisse senedi listemizi de grafiğin hemen yan tarafında açacağımız hisse izleme listesi ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

     

    Piyasa takibinde Tradingview’un bize sunduğu avantajlardan bir tanesi de yine grafikler bölümünde yer alan ‘Hisse Takipçisi’ sekmesi buradan da hisselere olan genel bakışı, performansını ve değerlemesini ölçerek destek alabilirsiniz.

     

    TradingView platformunda önemli olan durumlardan bir tanesi de portföyümüzde veya takip listemizde olan hisse senetlerine alarm kurma noktasıdır. Platforma ücretsiz üyelik üzerinden giriş yaptıktan sonra yine grafikler kısmında yer alan ekranımızın en üst kısmında bulunan saatlik periyotlar göstergeler gibi ibarelerin yer aldığı tab içerisindeki alarm butonuna tıklamak.

     

    Karşımıza çıkan bu ekran üzerinden senetle alakalı olarak koşulunuzu, tetiklenme durumunu son kullanma tarihini ve hisseye özel mesajınızı yazarak kaydedebilirsiniz. Böylece hisse senedi belirlediğiniz koşulları sağladığında sizlere de bildirim olarak düşecektir. Bu sayede belirlediğimiz seviyelerdeki fiyat hareketliliklerini de daha sıkı takip etme imkânımız olacaktır.

    Osmanlı Yatırım hesabınız ile TradingView platformuna bağlanarak avantajlarımızdan faydalanmak için aşağıdaki linkten kayıt bırakabilirsiniz.

    https://lp.osmanlimenkul.com.tr/tradingview?utm_source=lpbutton&utm_medium=sm&utm_campaign=tw