Osmanlı Yatırım’da Görüntülü Hesap Aç

    Osmanlı Yatırım Müşterilerine Özel Grid Bot Kampanyası!

    • 12.07.2024 / Borsadirekt Yazarı

    Kıvanç Özbilgiç tarafından hazırlanan ve merakla beklenen grid bot trading sistemi ile yeni nesil algoritmalara hazır mısınız?

     

    Hisse ve vadeli işlem piyasalarında kolayca çalıştırabileceğiniz, ek ayar gerektirmeyen algoritmalar ile farklı bir bakış açısı kazanabilirsiniz.

     

    Tek lisans ile dört farklı grid sistemini kullanma imkânı!

    • Spot Grid Trading

    • Vadeli Grid Trading

    • Grid Bot GAP Trading

    • Gird Bot ZERO Trading

     

    Tüm modların bulunduğu Grid Bot Trading lisansı için Osmanlı Yatırım aracılığıyla Matriks IQ Gridbot ücreti sadece 1.000 TL

     

    Üstelik Matriks IQ veri terminali ve IQ Algo lisansı Osmanlı Yatırım ile ücretsiz.

     

    *Fiyata KDV dahil değildir.

     

    Kampanyadan yararlanmak için tıklayınız.

     

    Borsa İstanbul’da Grid Trading Dünyasını Keşfetmek

    Grid trade botları, hisse senedi ve vadeli işlem piyasasında her geçen gün daha da popüler hale gelerek piyasa oynaklığından yararlanmak için stratejik bir yaklaşım sunuyor. Bu trade sistemi, yatırımcıların önceden belirlenmiş bir fiyat aralığında, klasik bir yaklaşım olan "düşükten satın al, yüksekten sat" veya "yüksekten sat, düşükten satın al" stratejisini yürütmesine olanak tanıyor. Bir hisse senedinin veya vadeli işlem sözleşmesinin fiyatı dalgalandıkça bir dizi emirle karları optimize etmeye çalışıyor.

    Grid trade botlarının potansiyelini tam olarak kavramak için, bu sistemi çalıştıran temel Grid trade sistemini derinlemesine incelemek gerekiyor. Hadi başlayalım.

    Grid Trading Stratejisini Anlamak

    Grid trade, belirli bir fiyatın üstünde ve altında düzenli aralıklarla alım ve satım emirleri vererek bir emir "ızgarası" oluşturur. Bu strateji, fiyatlar belirli bir aralıkta dalgalandıkça küçük ama sık karlar elde etmeyi amaçladığı için özellikle yatay piyasalarda etkilidir. Bir varlık, belirli bir süre boyunca, belirgin bir trend oluşturmadan, bir fiyat aralığında işlem gördüğünde yatay piyasa oluşur. Piyasa belirli bir aralıkta ne kadar çok dalgalanırsa, işlem botu o kadar çok kar üretir. Grid stratejisi, kar üretmek için kullanıcı ayarlarına göre işlemleri gerçekleştirir. Grid trade stratejisini net bir şekilde anladıktan sonra hisse senedi ve vadeli işlem piyasasında onu güçlü bir araç haline getiren temel unsurları inceleyelim.

    Grid Trading Çeşitleri

    Grid trade çeşitleri ve etkili olduğu piyasa koşullarına baktığımızda ilk olarak yükselen trend, yatay trend ve volatil piyasa koşullarında kullanılan spot grid, piyasada bulunan üç temel trendin ikisi üzerinden kazanç elde etmemizi sağlar. Vadeli Grid ise spot grid ile aynı mantıkla çalışan yükseliş, düşüş ve yatay piyasa koşullarında kullanılan long, short, nötr yönlü grid çeşididir. Yatırımcılar, stratejilerine piyasa koşullarının değerlendirilmesine bağlı olarak grid türünü seçebilirler.

    Temel olarak spot ve vadeli grid trade çeşitleri olmasına karşın her geçen gün yeni stratejiler piyasadaki yerine hızla almaktadır.

    Grid Trading Botlarının Avantajları

    Grid Trading botları bir çok avantajı beraberinde getiriyor:

    Daha İyi Maliyet : Yatırımcıların çeşitli giriş ve çıkış noktalarında emirler vererek pozisyonlara en uygun seviyelerde girmelerine olanak tanır. Farklı piyasalar için uygundur ve piyasa duygularından ve trendlerinden etkilenmez, hem kısa hem de uzun vadeli trade için idealdir.

    Yüksek Otomasyon Seviyesi : Kullanıcı tarafından belirlenen koşullara göre işlem sürecini otomatikleştirir; son derece özelleştirilebilirdir ve yatırımcıların fiyat aralığı limitleri ve emir sayısı gibi parametreleri ayarlamasına olanak tanır.

    Gelişmiş Risk Yönetimi : Yatırımcıların bot ayarlarını düzenleyerek risk-ödül seviyelerini kontrol etmelerini sağlar.

    Likidite Sağlama : Alım ve satım emirleri vererek piyasa likiditesine katkıda bulunur.

    Çeşitlendirme : Yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmelerine ve birden fazla varlık arasındaki fiyat dalgalanmalarından ekstra kar elde etmelerine olanak tanır.

    Matriks Algo Solutions Genel Müdürü ve Matriks Akademi Direktörü Kıvanç Özbilgiç tarafından piyasaya sunulan ve büyük ilgi çeken grid trade botlarıyla ilgili daha kapsamlı bilgi almak Kıvanç Özbilgiç tarafından hazırlanan video anlatım serisi ve dokümana göz atabilirsiniz.

    Video Anlatım Serisi

    Doküman

     

    Osmanlı Yatırım’ın ayrıcalığıyla ile Grid trade botlarını deneyimleyemek için tıklayın.